donderdag 16 mei 2024

1 EN 1 IS 1, interview met Jos Houweling en Anne Verhoijsen

 INTERVIEW MET JOS HOUWELING EN ANNE VERHOIJSEN


Jos Houweling en Anne Verhoijsen zijn al geruime tijd samenwerkende kunstenaars. Ze sturen elkaar sinds enkele jaren foto´s, tekeningen en schilderijen die ze om de beurt bewerken en zo ontstaat er gaandeweg een gezamenlijke collectie.

Omdat deze manier van werken, het samenwerken, hun erg bevalt en nieuwe perspectieven doet openen, hebben ze besloten een grote expositie te organiseren en daarvoor professionele beeldend kunstenaars te vragen om, in duo´s, samen te werken.

Ze hebben eerst een eigen tentoonstelling in de´art space´ van Arti et Amicitiae, de kunstvereniging in Amsterdam, waarbij ook hun nieuwe boek wordt gepresenteerd, AJ13, en daarna een grote tentoonstelling op de bovenzalen met tientallen kunstenaars. 

De kunstenaars zijn geselecteerd vanuit hun netwerken en worden dus gevraagd samen een werk te maken, geen sinecure, aangezien veel kunstenaars vaak gewend zijn alleen te werken en controle te houden over hun ´eindproduct´. Het vergt nogal wat aanpassings- en incasseringsvermogen.

Het interview is afgenomen door Radio Neverno´s Hans Kuiper, een van de oprichters van de podcast radio, een station dat bestaat sinds 2015. Eerdere reportages en interviews zijn te beluisteren op deze podcast/blog.

De tentoonstelling ´1 en 1 is 1` loopt van 17 mei tot en met 29 juni 2024 in Arti et Amicitiae in Amsterdam.


Website Jos Houweling

Website Anne Verhoijsen